Tervetuloa VapaaVuosi -kurssille!


TÄSTÄ ALKAA MATKA KOHTI SINUN VAPAATASI!

Ei ole ihme, että niin moni havahtuu jossain vaiheessa elämää tarpeeseen ryhtyä rakentamaan erilaista ja yhä riippumattomampaa elämää. Elämä on lyhyt ja ajatuksemme sen parhaasta kokemisesta muuttuu vuosien varrella. Tarvitsemme välillä etäisyyttä omasta perusarjesta, jotta näemme asiat laajemmasta perspektiivistä. Vaikka kyseessä olisi aluksi lyhytkin irtiotto, se saattaa muuttaa elämäsi asioita isomminkin. 

Se mitä saamme elämästä irti ja kuinka täydesti voimme sitä elää ja kokea, on pitkälti kiinni meistä itsestämme ja niistä muutoksista, mitä päätämme ja uskallamme tehdä. Jokaisella valinnalla ja päätöksellä voi toistaa vanhaa tai rakentaa uutta. On hyvä tietoisesti katsoa omia valintoja ja nähdä koko se mahdollisuuksien kirjo, joka itselläsi oikeastaan on. 

VapaaVuosi -kurssi materiaaleineen tähtää siihen, että saat välineet toteuttaa haluamasi vapaan jakson ja eväitä alkaa elää yhä enemmän toiveittesi mukaista elämää! 
Saat parhaan hyödyn kurssista, kun...
  • seuraat viikko-ohjelmaa ja teet tehtäviä (voit toki aloittaa myös myöhemmin ja kertailla tarvittaessa)
  • otat projektipäällikön asenteen: luot tavoitteita ja seuraat niiden toteutumista määrittelemässäsi aikataulussa
  • olet valmis näkemään vaivaa ja ottamaan aikaa vapaustavoitettasi tukevien tapojen ja ajatusten vahvistamiseksi
  • otat sinulle kenties jo tutut asiat kurssilla vastaan hyödyllisenä kertauksena, voitko soveltaa tietoa nyt uudella tapaa?
  • fiilistelet innostuneesti tulevaa, visioit, "ruokit" säännöllisesti omaa unelmaasi, näin se vahvistuu!
  • pidät mielessä koko ajan, miksi työstät kurssin asioita ja mihin mahtavaan päämäärään se sinut vie !
  • ajattelet, että sinulla on mahdollisuudet ja keinot toteuttaa itsellesi tämä vapaa!

Hienoa, että olet mukana!

Allaolevia kurssiviikkojen kuvaikoneita klikkaamalla pääset suoraan sen viikon materiaaliin!
1. Kurssiviikko

Alkukartoitus, tavoitteet ja motiivit 

Luodaan vahva perusta vapaavuoden toteuttamiseksi, käydään läpi oikeaa mindsettiä ja tekniikoita tavoitteen saavuttamiseksi. Kartoitetaan lähtötilanne ja oma talous.

2. Kurssiviikko

Esteet ja mahdollisuudet 

Puretaan alkukartoitusta, käsitellään haasteet ja etsitään ratkaisuja esteiden raivaamiseksi. Käydään läpi priorisointia työkaluna, joka auttaa tekemään parempia valintoja.

3. Kurssiviikko

Keinot ja strategia 

​Käydään läpi keinovalikoimaa ja vapaavuoden toteutus-mahdollisuuksia työn, asumisen ja talouden näkökulmista. Inspiroidutaan esimerkkitarinoista.

4. Kurssiviikko

Budjetointi ja rahoitussuunnittelu 

​​Suunnitellaan vapaavuodelle budjettia ja hahmotellaan tarvittavat etukäteissäästöt. Käydään läpi kiinnostavia, edullisten elinkustannusten maita.

5. Kurssiviikko

Säästöt, tienestit, varallisuus

Edetään taloussuunnittelussa, käydään läpi erilaiset säästämisen ja ansainnan tekniikat, sekä passiivisten tulojen hankintaa. Tehdään laskelmia ja valitaan keinoja rahoitus-tavoitteeseen pääsemiseksi.

6. Kurssiviikko

Yhteenvetoa ja askelten määrittelyä 

Vedetään yhteen edellisviikkojen opit. Viimeistellään suunnitelmaa, luodaan aikajanoja, tehtävälistoja ja askeleita, joilla päästään kiinni toteutukseen!

Voit lähettää mahdollisia kurssiin liittyviä kysymyksiä milloin vain sähköpostitse tai sivun oikean alakulman chat -palvelun kautta!
Virittäydy: Voit katsoa "Live your own life - take a sabbatical" -TEDx -puheenvuoron sapattivapaan hyödyistä
10 hyödyllistä ajatusmallia

Omat ajatusmallit ja asennoitumiset eli "mindset" vaikuttaa merkittävällä tavalla tekemisiimme ja siten tuloksiimme. Vaali siis tietoisesti oikeanlaista tavoitteen saavuttajan -asennetta tällä kurssilla ja tietysti muutoinkin elämässä! Oheisessa checklistissä on lyhyesti kuvattu 10 hyödyllistä ajattelu- ja toimintamallia, joiden avulla voit päästä tavoitteissasi helpommin eteenpäin. 

Kurssi Bonus: Taloustietoisen reissaajan opas

Budjettitaitoja reissun päälle! Nauti matkustelusta toimimalla talousviisaasti. Tee muutaman viikon matkabudjetilla usean kuukauden matkoja!

VapaaVuosi -kurssi e-kirjana

Sisällöt koottuna yksiin kansiin. Lataa tämä PDF -muotoinen kirja itsellesi, niin voit helposti käydä läpi materiaaleja ja palata linkkien avulla kurssisisältöihin milloin vain! Huom.Tulee ladattavaksi kurssin jälkeen.